Case Study: Backyard Lounge, Hollywood Hills, Los Angeles 90068

Believe it or not this residential backyard used to be covered in a wall to wall backyard putt-putt course! I guess some lucky kid must have asked for that instead of a pool back in the 1980’s. Time had not been kind to the putt-putt course and it was getting kind of post apocalyptic looking. So we got out the jackhammers and ripped out all the concrete, except for a long low retaining wall.

Screen Shot 2016-06-03 at 7.54.15 PM

We turned the retaining wall into a built in 40′ long bench that acts as seating for the dining area and a transition to the lawn level. It also allows you to hang out and really appreciateĀ the succulent collection close up.

Screen Shot 2016-06-03 at 7.53.54 PM

Agave attenuatta, lavender, aeonium and senecio act as a transition between the gravel zone and the lawn.

Screen Shot 2016-06-03 at 7.53.41 PM

Outdoor dining are is flexible for hosting small or large groups.

Screen Shot 2016-06-03 at 7.53.00 PM

I love how different the chairs are. You don’t want things too matchy-matchy.

Screen Shot 2016-06-03 at 7.52.24 PM

We are working on designs for the front yard right now that will pick up on some of the themes in the backyard. Stay tuned.